6 Βήματα για μια ανανεωτική Περιποίηση Σώματος

6 Βήματα για μια ανανεωτική Περιποίηση Σώματος

6 Βήματα για μια ανανεωτική Περιποίηση Σώματος

Η περιποίηση σώματος δεν αφορά μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και την αίσθηση ευεξίας και αυτοπεποίθησης που θα νιώσουμε, αν την πραγματοποιούμε τακτικά. ...Οι ραγάδες, η ξηροδερμία, η κυτταρίτιδα και η ακμή πριν φτάσουν στο σημείο να χρήζουν φαρμακευτικής ή ιατρικής περίθαλψης, μπορούν να αντιμετωπιστούν προληπτικά με μια απλή περιποίηση σώματος, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας!

Διαλέγοντας το σωστό απολεπιστικό για τον τύπο της επιδερμίδας σας

 

απολέπιση προσώπου

 

Η απολέπιση είναι μια διαδικασία που στοχεύει στην αφαίρεση των νεκρών κερατινοκυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όσο μεγαλώνουμε (και όχι μόνο τότε), ο ρυθμός της φυσικής κυτταρικής ανανέωσης της επιδερμίδας μειώνεται.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην συσώρευση νεκρών κυττάρων, προκαλώντας θάμπωμα και ανομοιομορφία στην όψη του δέρματος. Η απολέπιση απομακρύνει την νεκρή στρώση κυττάρων και έτσι επιταχύνει την φυσική κυτταρική ανανέωση. Παράλληλα, η απολέπιση βοηθά στη βελτίωση της διείσδυσης των περιποιητικών προϊόντων στο δέρμα, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά.

Προτείνονται:

  1. Μηχανικά απολεπιστικά: Περιέχουν μικροσκοπικά σωματίδια (διαφόρων ειδών κόκκοι) που βοηθούν στον απολεπισμό της επιφανειακής στρώσης της επιδερμίδας.

  2. Χημικά απολεπιστικά: Περιέχουν ουσίες όπως τα αλφα υδροξυ οξέα (AHA) ή τα βητα υδροξυ οξέα (BHA) που λιώνουν τα νεκρά κύτταρα.

  3. Ενζυματικά απολεπιστικά: Περιέχουν φυτικά ενζύματα που βοηθούν στη διάσπαση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

Ενυδάτωση και η Κατάλληλη Λοσιόν για κάθε δέρμα

γυναικεια περιποίηση σώματος

 

Η επιδερμίδα, ως το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, εκτίθεται καθημερινά σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, οι ρύποι και τα χημικά στοιχεία, που μπορούν να αποστειρώσουν τη φυσική της υγρασία.

Η σωστή ενυδάτωση βοηθάει στην επαναφορά της φυσικής υδατικής ισορροπίας της επιδερμίδας, διατηρώντας την ελαστική, λαμπερή και υγιή. Πέρα από το να προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης, η ενυδάτωση διευκολύνει την επιδερμίδα να εκτελεί τις βασικές της λειτουργίες, όπως η προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες και η ανανέωση των κυττάρων.

Προτείνονται:

Μάσκες για το Σώμα: Ενυδάτωση, Θρέψη, και Αναζωογόνηση

Μια μεγάλη κατηγορία στην περιποίηση σώματος, είναι οι μάσκες για το σώμα (κάτι παρόμοιο με τις μάσκες προσώπου). Οι μάσκες σώματος σχεδιάζονται με βάση διάφορες φόρμουλες που περιέχουν πολυπεπτίδια, λιπίδια, αντιοξειδωτικά και άλλα ενεργά συστατικά που εισχωρούν στην επιδερμίδα και προωθούν την ενυδάτωση, την αναγέννηση και τη βελτίωση της ελαστικότητας. Στοχεύουν στη βελτίωση της δομής του δέρματος σε μοριακό επίπεδο, ενισχύοντας τη σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, ουσιών ζωτικής σημασίας για την υγεία και την αντοχή της επιδερμίδας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς συχνούς τύπους που συναντάμε στις μάσκες σώματος:

  1. Μάσκες ενυδάτωσης: Κατάλληλες για ξηρές επιδερμίδες, αυτές οι μάσκες περιέχουν συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι αβοκάντο, και το υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα.

  2. Απολεπιστικές Μάσκες: Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα ανανεωμένο και λείο.

  3. Μάσκες πηλού: Κατάλληλες για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες, αφού απορροφούν το σμήγμα και καθαρίζουν τους πόρους.

  4. Μάσκες θρέψης: Περιέχουν συστατικά όπως το λάδι αργκάν, πρωτεΐνες, και βιταμίνες που βοηθούν στην επανόρθωση και ανανέωση της επιδερμίδας.

  5. Καταπραϋντικές μάσκες: Με τη βοήθεια της αλόης, της καλέντουλας και του χαμομηλιού προσφέρουν καταπραϋντικές ιδιότητες σε ερεθισμένη ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

  6. Μάσκες αντιγήρανσης: Περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, πεπτίδια, και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης.

Περιποίηση σώματος και κυτταρίτιδα

 

φυσικη περιποιηση σωματος

 

Αν έχετε κυτταρίτιδα, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στην περιποίηση του σώματος για να βελτιώσετε την όψη και την υφή της επιδερμίδας σας. Αρχικά, η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι ζωτικής σημασίας. Το μασάζ και οι θεραπείες που εστιάζουν σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κυτταρίτιδας. Παράλληλα, ας μην αμελούμε και την άσκηση. Ο συνδυασμός σωματικής άσκησης και φροντίδας του σώματος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός!

Μεριμνώντας για σύσφιξη και αντιγήρανση

Η χαλάρωση του δέρματος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό σε μεγαλύτερες ηλικίες. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης - δύο βασικές πρωτεΐνες που παρέχουν στήριξη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα - μειώνεται. Αυτό οδηγεί στο να γίνεται το δέρμα λεπτότερο, λιγότερο ελαστικό και, συνεπώς, πιο εκτεθειμένο στη χαλάρωση.

Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, τα λιπώδη στρώματα κάτω από την επιδερμίδα μπορεί να γίνουν ασθενέστερα, πράγμα που συμβάλλει επίσης στη χαλάρωση του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών και χαλάρωσης.

Η καθημερινή ενυδάτωση και τα αντιοξειδωτικά παίζουν κύριο ρόλο σε μια τέτοια περίπτωση, ενώ παράλληλα το μασάζ μπορεί να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, να αποτοξινώσει το δέρμα και να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας.

Προτείνονται:

  1. Σέρουμ αντιγήρανσης: Περιέχουν συχνά ισχυρά συστατικά όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και αντιοξειδωτικά. Τα σέρουμ απορροφώνται γρήγορα από την επιδερμίδα και προσφέρουν συγκεντρωμένη φροντίδα.

  2. Κρέμες σύσφιξης για το σώμα: Ειδικά διαμορφωμένες για να βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, περιέχοντας συστατικά όπως κολλαγόνο και ελαστίνη.

Disclaimer :)

Οι πληροφορίες του άρθρου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση ή την θεραπεία προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το δέρμα και όσοι αναζητούν ιατρικές συμβουλές θα πρέπει πάντα να απευθύνονται σε έναν εξουσιοδοτημένο γιατρό ή φαρμακοποιό.