Ολοκληρωμένη Περιποίηση Προσώπου στο Σπίτι: Πιο εύκολη από ΠΟΤΕ!

Ολοκληρωμένη Περιποίηση Προσώπου στο Σπίτι: Πιο εύκολη από ΠΟΤΕ!

Ολοκληρωμένη Περιποίηση Προσώπου στο Σπίτι: Πιο εύκολη από ΠΟΤΕ!

Μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων. Για να επιτευχθεί ένα νεανικό αποτέλεσμα... και μάλιστα από την άνεση και με τις παροχές του σπιτιού μας (χωρίς συνεχείς επισκέψεις σε δερματολόγους και κέντρα αισθητικής), χρειάζεται να συνδράμουν ταυτόχρονα: Μια σωστή ρουτίνα, το κατάλληλο καθαριστικό, σωστή καθοδήγηση και η θέληση να αποκτήσετε μια ανανεωμένη επιδερμίδα! Ας δούμε το κάθε τι αναλυτικά...

 

Ποια είναι τα Βήματα μιας Περιποίησης Προσώπου στο Σπίτι

 

περιποίηση προσώπου

Καθαρισμός Προσώπου στο Σπίτι

 

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια απαραίτητη διαδικασία που απομακρύνει τους ρύπους, το μακιγιάζ και τη περίσσεια λαδιού από την επιδερμίδα. Αποτελεί ένα βήμα που βοηθά με την πρόληψη της ακμής και τους ερεθισμούς, υποβοηθώντας παράλληλα τη φυσική ανανέωση των κυττάρων. Βελτιώνεται η υφή, ενώ γίνεται και καλύτερα η απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης.

Τελική αποστολή του καθαρισμού, αποτελεί η ενίσχυση της φυσικής προστασίας που έχει το δέρμα από μόνο του.

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου στο σπίτι:

Βήμα 1: Προετοιμασία για τον καθαρισμό προσώπου

  1. Ξεκινήστε πλένοντας τα χέρια σας με σαπούνι για να απομακρύνετε τα βακτήρια.

Βήμα 2: Αφαίρεση Μακιγιάζ (αν υπάρχει)

  1. Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα μάτια και το πρόσωπο.

Βήμα 3: Καθαρισμός

  1. Ενυδατώστε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, πράγμα θα βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων.

  2. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, επιλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού που ενδείκνυται για την περίπτωσή σας (π.χ. καθαριστικό για λιπαρό δέρμα ή γαλάκτωμα για ξηρό δέρμα).

  3. Εφαρμόστε το προϊόν καθαρισμού σε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών...

  4. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα.

Για ενίσχυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια πολύ αποτελεσματικά ήπια προϊόντα. Υπάρχουν πολλά καθαριστικά προσώπου, από πιο απαλά για ευαίσθητο δέρμα έως και δυνατά για βαθύ καθαρισμό (που συνηθίζεται σε λιπαρό δέρμα).

Προτείνονται για τον καθαρισμό προσώπου στο σπίτι:

  1. Απολεπιστικά: Προϊόντα με μικροσφαιρίδια ή χημικά απολεπιστικά παρέχουν βελτιωμένη υφή. Ψάξτε για απολεπιστικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή αλόη για ενυδάτωση.

  2. Μάσκες με λάσπη ή άργιλο: Οι μάσκες αυτές βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό και απομάκρυνση ακαθαρσιών. Τονώνουν το δέρμα και μειώνουν τη λιπαρότητα.

  3. Καθαριστικά προϊόντα με οξέα: Συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ σε καθαριστικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και ακαθαρσιών.

  4. Καθαριστικά νερά: Είναι ειδικά νερά καθαρισμού προσώπου, τα οποία αφαιρούν το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα.

 

Ενυδάτωση Προσώπου στο Σπίτι

Βήμα 1: Καθαρισμός

  1. Πρώτος στη λίστα είναι ο καθαρισμός προσώπου, με βάση τις σχετικές υποδείξεις που κάναμε παραπάνω.

Βήμα 2: Εφαρμογή Ενυδατικής Κρέμας

  1. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, στεγνώστε απαλά με μια πετσέτα.

  2. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Επιλέξτε μια κρέμα που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας (ενυδατική, αντιγηραντική, για ευαίσθητο δέρμα κ.λπ.).

  3. Εφαρμόστε την κρέμα με απαλές κινήσεις προς τα έξω, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Βήμα 3: Εφαρμογή Κρέμας Ματιών (προαιρετικά)

  1. Αν έχετε κρέμα ματιών, εφαρμόστε την απαλά γύρω από την περιοχή των ματιών, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα ή τον δείκτη.

Βήμα 4: Εφαρμογή Κρέμας Ημέρας (πρωί) ή Κρέμας Νύχτας (βράδυ)

  1. Ανάλογα με το πότε κάνετε την περιποίηση, εφαρμόστε κρέμα ημέρας με φίλτρο SPF το πρωί, ή κρέμα νύχτας πριν πάτε για ύπνο. Η κρέμα νύχτας συγκεκριμένα βοηθά το δέρμα να αναγεννηθεί και να ανανεωθεί ενώ κοιμάστε.

Τι να προσέχω στον καθαρισμό προσώπου στο σπίτι

 

 

  1. Τύπος Δέρματος: Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης που είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σας (λιπαρή, ξηρή, μικτή, ευαίσθητη κ.λπ.).

  2. Συχνότητα: Ιδανικά, ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για τα βέλτιστα αποτελέσματα... Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, μπορεί να είναι καλύτερα να κάνετε καθαρισμό μόνο το βράδυ.

  3. Κινήσεις εφαρμογής: Χρησιμοποιήστε απαλές κυκλικές κινήσεις κατά την εφαρμογή των προϊόντων καθαρισμού. Αποφύγετε το τράβηγμα ή το τρίψιμο του δέρματος και απλώστε ομαλά το προϊόν.

  4. Στέγνωμα: Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε το πρόσωπο με μια πετσέτα, αποφεύγοντας τρίψιμο.

  5. Μάτια: Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα μάτια, αποφεύγοντας να επέμβετε στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

  6. Απολέπιση: Αν επιλέξετε να κάνετε απολέπιση, μην την επιχειρείτε πολύ συχνά, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

  7. Ευαισθησία: Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξτε προϊόντα με απαλά συστατικά και αποφύγετε τα προϊόντα με έντονες αρωματικές ουσίες.

  8. Γύρω περιοχές: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και άλλες περιοχές όπως ο λαιμός και το ντεκολτέ.

Καθαρισμός με φυσικές μάσκες προσώπου

 

καθαρισμός

 

Η ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου στο σπίτι φυσικά μπορεί να γίνει και με διάφορες εναλλακτικές, όπως μια φυσική μάσκα προσώπου με φυτικά συστατικά.

Οι μάσκες προσώπου είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την βαθιά ενυδάτωση της. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να εφαρμόζετε μία μάσκα προσώπου 1-3 φορές την εβδομάδα. Οι μάσκες προσώπου προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και απολέπιση, βοηθούν στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και του περίσσιου λίπους, ενώ παράλληλα παρέχουν θρέψη και ενυδάτωση.

 

Τι μάσκα προσώπου να επιλέξω με βάση τις ανάγκες μου; Σε αυτό θα σας βοηθήσουμε παρακάτω...

  1. Μάσκα Αργίλου και Λεμονιού (Για Βαθύ Καθαρισμό): Ένα μείγμα αργίλου και χυμού λεμονιού μπορεί να δράσει σε βάθος, βοηθώντας στον καθαρισμό των πόρων και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

  2. Μάσκα προσώπου Μελιού και Αλόης (Για Ενυδάτωση): Το μείγμα μελιού και φυτικής αλόης είναι μια εξαιρετική επιλογή για ενυδάτωση που προσφέρει φυσική λάμψη και θρέψη.

  3. Μάσκα Μελιού και Βρώμης (Για Ενυδάτωση):

    Ανακατέψτε το μέλι και τη βρώμη μαζί, προσθέστε χλιαρό νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Εφαρμόστε στο πρόσωπο και αφήστε για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

  4. Μάσκα με βρώμη και γιαούρτι (Για Καταπραϋντική Δράση): Το μείγμα βρώμης και γιαούρτι δρα επουλωτικά, αφήνοντας στο δέρμα μια απαλότητα.

  5. Μάσκα προσώπου με Κακάο και Μέλι (Για Αντιοξειδωτική Δράση): Μια μάσκα με μείγμα από κακάο και μέλι μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, βοηθώντας στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

  6. Μάσκα Γιαουρτιού και Μαύρου Άνθους (Για Καθαρισμό): Το μείγμα από γιαούρτι και εκχύλισμα μαύρου άνθους είναι εξαιρετικό για τον βαθύ καθαρισμό των πόρων και την απομάκρυνση των ακαθαρσιών.

Μπορεί να γίνει η απολέπιση προσώπου από το σπίτι ;

Η απολέπιση του προσώπου είναι μια διαδικασία που συμβάλλει στην απομάκρυνση των εναπομεινάντων νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, ενισχύοντας έτσι την υγεία και την όψη του δέρματος.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που προορίζονται για οικιακή απολέπιση και είναι ασφαλή και αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Είτε πρόκειται για χημικές απολεπίσεις με ασφαλή οξέα είτε για φυσικές με βάση συστατικά όπως τα ζάχαρα ή το αλάτι, η σωστή τεχνική και η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων μπορούν να σας προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την ανάγκη να επισκεφθείτε κάποιο κέντρο ομορφιάς.

Τι προϊόντα απολέπισης μπορώ να χρησιμοποιήσω;

  1. Απολεπιστικά Κρέμες ή Τζελ: Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά απολεπιστικά συστατικά όπως γλυκολικό οξύ, λακτικό οξύ, αλφα-υδροξυοξέα ή φρούτα όπως παπάγια.

  2. Απολεπιστικά Προϊόντα με Ένζυμα: Ορισμένα προϊόντα απολέπισης χρησιμοποιούν φυσικά ένζυμα για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.

  3. Απολεπιστικά Scrubs: Υπάρχουν προϊόντα με φυσικά σωματίδια (όπως ζάχαρη ή καφές) που όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα παρασύρουν ό,τι νεκρό και ξερό έχει η επιδερμίδα σας.

  4. Απολεπιστικά Προϊόντα με Καθαριστικά Οξέα: Ορισμένα προϊόντα βοηθούν στον απολεπισμό και την ανανέωση του δέρματος με συγκεκριμένα οξέα.

Πάντα να αναζητάτε σκευάσματα που είναι κατάλληλα για τον τύπο και την κατάσταση της επιδερμίδας σας!

Disclaimer :)

Οι πληροφορίες του άρθρου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση ή την θεραπεία προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το δέρμα και όσοι αναζητούν ιατρικές συμβουλές θα πρέπει πάντα να απευθύνονται σε έναν εξουσιοδοτημένο γιατρό ή φαρμακοποιό.