7 Σπιτικές Μάσκες Προσώπου για κάθε Ανάγκη!

7 Σπιτικές Μάσκες Προσώπου για κάθε Ανάγκη!

7 Σπιτικές Μάσκες Προσώπου για κάθε Ανάγκη!

Οι σπιτικές μάσκες προσώπου χαρίζουν κάτι παραπάνω από μια επιμελημένη όψη για το πρόσωπό μας...

 Σε μια εποχή που τα φυσικά συστατικά κερδίζουν έδαφος στην καθημερινή μας περιποίηση, οι σπιτικές μάσκες προσώπου είναι μια όλο και πιο δημοφιλής πρόταση περιποίησης! Ας δούμε 7 πολύ αποτελεσματικές μάσκες προσώπου που, λόγω της δράση τους, μπορούν να θεωρηθούν και μάσκες ομορφιάς!

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα προσώπου

Οι σπιτικές μάσκες προσώπου μπορούν να προσφέρουν λάμψη στην επιδερμίδα σας, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τις χρησιμοποιείτε σωστά. Πριν δούμε συγκεκριμένα τις 7 προτάσεις μας, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά γενικά σημεία που χρειάζονται προσοχή κατά την χρήση μιας μάσκας προσώπου:

  1. Διαλέξτε τον Κατάλληλο Τύπο: Βάσει του τύπου της επιδερμίδας σας (λιπαρή, ξηρή, ευαίσθητη, κ.λπ.), θα πρέπει να βρείτε μια σπιτική μάσκα που ταιριάζει στις ανάγκες σας... Δεν πειράζει ωστόσο και να κάνετε λάθος, καθώς μια σπιτική μάσκα προσώπου παρασκευάζεται από φυτικά υλικά και είναι δύσκολο να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές (απλά δεν θα είναι αποτελεσματική).

  2. Καθαριότητα: Προτού εφαρμόσετε τη μάσκα, καθαρίστε το πρόσωπό σας με το κατάλληλο καθαριστικό για να αφαιρέσετε βρωμιά και λάδια.

  3. Εφαρμογή: Εφαρμόζετε μια ομοιόμορφη στρώση και απλώνετε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

  4. Χρόνος δράσης: Αφήστε τη μάσκα για το χρονικό διάστημα που συνιστάται από τη συνταγή που ακολουθείτε - συνήθως 15-20 λεπτά. Σημείωση: Αν νιώθετε κάποιο ερεθισμό κατά την εφαρμογή, ξεπλύνετε αμέσως.

  5. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε προσεκτικά τη μάσκα με χλιαρό νερό και κατόπιν ακολουθήστε την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης.

  6. Συχνότητα: 1 - 2 φορές την εβδομάδα είναι μια πολύ καλή μέση συχνότητα!

Μάσκες προσώπου στο σπίτι για... Ρυτίδες

Οι ρυτίδες είναι ένα φυσιολογικό σημάδι ωρίμανσης του δέρματος. Αλλά μπορούν επίσης να επηρεαστούν και από περιβαλλοντικούς παράγοντες ή τον τρόπο ζωής μας. Οι σπιτικές μάσκες μπορούν σε ένα βαθμό να αντιμετωπίσουν το ζήτημα τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά!

  1. Μάσκα προσώπου με μέλι, ασπράδια, και λάδι tea tree

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας αγνό μέλι

  • Το ασπράδι ενός αυγού

  • 2-3 σταγόνες λάδι tea tree

Διαδικασία:

  1. Προετοιμασία της μάσκας: Σε ένα μπολ, σπάστε το αυγό και χρησιμοποιήστε μόνο το ασπράδι. Προσθέστε το μέλι και τις σταγόνες από το λάδι tea tree και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη πάστα.

  2. Καθαρισμός του προσώπου: Προτού εφαρμόσετε τη μάσκα, καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό και στεγνώστε το με μια πετσέτα.

  3. Εφαρμογή της μάσκας: Εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε την να δράσει για 20-30 λεπτά.

  4. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις.

Σημείωση: Το λάδι tea tree είναι δυνατό και μπορεί να είναι ερεθιστικό για ορισμένα δέρματα. Συνιστάται να κάνετε δοκιμή σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας πριν την πρώτη χρήση.

  1. Σπιτική μάσκα με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία:

  1. Προετοιμασία της μάσκας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει μια ομοιόμορφη και λίγο παχύρρευστη μορφή.

  2. Καθαρισμός του προσώπου: Προτού εφαρμόσετε τη μάσκα, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή λάδια.

  3. Εφαρμογή της μάσκας: Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

  4. Χρόνος δράσης: Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 5-10 λεπτά.

  5. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις.

Συμβουλή: Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα μετά το ξέπλυμα για να διατηρήσετε την υγρασία στο δέρμα.

  1. Μάσκα με Αλόη Βέρα:

Υλικά:

  • Gel από 1 φύλλο αλόη βέρα

  • 1 κουταλιά του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικό)

Διαδικασία:

  1. Εξαγωγή του gel από την αλόη: Κόψτε ένα φύλλο από το φυτό. Αφαιρέστε τις άκρες του και σχίστε το φύλλο στα δύο κατά το μήκος του. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, αφαιρέστε το υλικό που βρίσκεται στο εσωτερικό.

  2. Προετοιμασία της μάσκας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ζελέ με παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  3. Καθαρισμός του προσώπου: Προτού εφαρμόσετε τη μάσκα, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή λάδια.

  4. Εφαρμογή της μάσκας: Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

  5. Χρόνος δράσης: Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά.

  6. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις.

Συμβουλή: Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα μετά το ξέπλυμα για να διατηρήσετε την υγρασία στο δέρμα.

 

 

Σπιτικές Μάσκες Προσώπου για την... Ακμή

 

σπιτικές μάσκες προσώπου για την ακμή

 

Οι σπιτικές μάσκες για την ακμή είναι φτιαγμένες από φυσικά συστατικά που στοχεύουν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, να μειώσουν τη φλεγμονή και να καθαρίσουν τους πόρους. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές σπιτικές μάσκες για την ακμή:

  1. Μάσκα προσώπου με Αβοκάντο και Λεμόνι

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο

  • Χυμός από ½ λεμόνι

Διαδικασία:

  1. Προετοιμασία του αβοκάντο: Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε τον κουκούτσι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, πάρτε το πολτό του και τοποθετήστε τον σε ένα μπολ.

  2. Λιώστε το αβοκάντο: Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, λιώστε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

  3. Προσθέστε το λεμόνι: Στη συνέχεια, προσθέστε τον χυμό από το ½ λεμόνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα συστατικά.

  4. Εφαρμογή στο πρόσωπο: Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας πριν απλώσετε τη μάσκα. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά.

  5. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό και στεγνώστε απαλά με ένα πετσετάκι.

Σημείωση: Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, η χρήση λεμονιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Δοκιμάστε πρώτα τη μάσκα σε μια μικρή περιοχή του δέρματος προτού την εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο.

  1. Σπιτική μάσκα με σκόρδο, γάλα και λάδι jojoba

Υλικά:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδου

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα

  • Μερικές σταγόνες λάδι jojoba

Διαδικασία:

  1. Προετοιμασία του σκόρδου: Λιώστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα πολτοποιητή ή χρησιμοποιώντας μια λεπίδα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

  2. Προσθήκη των υγρών συστατικών: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την πάστα σκόρδου με το γάλα και το λάδι jojoba μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Εφαρμογή στο πρόσωπο: Καθαρίστε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε τη μάσκα, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε την να δράσει για 10-15 λεπτά.

  4. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε προσεκτικά με χλιαρό νερό.

Σημείωση: Λόγω της ισχυρής φύσης του σκόρδου, είναι καλό να δοκιμάσετε πρώτα τη μάσκα σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας για να δείτε αν υπάρχει κάποια επιπλοκή. Επίσης, μετά τη χρήση της μάσκας, μπορεί να υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα ή αίσθηση καψίματος, που φυσιολογικά θα εξασθενίσει μετά από λίγο.

Μάσκες για... μαύρα στίγματα και λιπαρότητα

μασκεσ προσωπου

 

  1. Μάσκα προσώπου σπιτική με λεμόνι για τα μαύρα στίγματα

Υλικά:

  • Χυμός από 1 λεμόνι

  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι (προαιρετικό, για ενυδάτωση)

Διαδικασία:

  1. Προετοιμασία της μάσκας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  2. Καθαρισμός του προσώπου: Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή λάδια.

  3. Εφαρμογή της μάσκας: Με τα δάχτυλά σας ή με ένα βαμβακερό πανί, εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια.

  4. Χρόνος δράσης: Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 5-10 λεπτά. Εάν νιώσετε κάψιμο ή ερεθισμό, ξεπλύνετε αμέσως.

  5. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις.

Σημείωση: Λόγω της όξινης δράσης του λεμονιού, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο αμέσως μετά την εφαρμογή

 

  1. Μάσκα προσώπου με κουρκουμά και μέλι

Υλικά:

  • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι

Διαδικασία:

  1. Προετοιμασία της μάσκας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κουρκουμά με το μέλι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

  2. Καθαρισμός του προσώπου: Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους ή λάδια.

  3. Εφαρμογή της μάσκας: Με τα δάχτυλά σας ή με ένα βαμβακερό πανί, εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια.

  4. Χρόνος δράσης: Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά.

  5. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα με απαλές κινήσεις.

Σημείωση: Λόγω της χρωστικής του ιδιότητας, ο κουρκουμάς μπορεί να αφήσει μια προσωρινή κίτρινη απόχρωση στο δέρμα, η οποίος όμως αφαιρείται μετά από λίγες πλύσεις.

 

 

 

Disclaimer :)

Οι πληροφορίες του άρθρου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση ή την θεραπεία προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το δέρμα και όσοι αναζητούν ιατρικές συμβουλές θα πρέπει πάντα να απευθύνονται σε έναν εξουσιοδοτημένο γιατρό ή φαρμακοποιό.